A depresszió leggyakoribb érzelmi okai

762
HOZZÁSZÓLÁS:

A depresszió gyakran valamilyen érzelmi vagy pszichikai veszteségben gyökerezik, ez lehet egy szeretett személy halála, állásvesztés, a körülmények megváltozása vagy válás (stb.). depresszio-lelek-lelki-betegsegek

  • A súlyos veszteséget követő, gyásszal együtt járó lehangoltság természetes jelenség, mindenkit érint néhányszor az életben. Számos esetben ez szakember beavatkozása nélkül is elmúlik, ilyen esetben nem tanácsos orvosi esetté minősíteni vagy elmebetegségnek titulálni azt, amin átmegyünk.
  • Másrészről viszont a veszteség, a folyamatos csalódások vagy a krónikus fájdalom, és testi trauma hatására keletkezett érzelmi vagy pszichés depresszió súlyosabb és tartósabb eseteiben igenis szükség van pszichiáter, pszichológus vagy lelki tanácsadó közreműködésére, hogy átsegítsen bennünket az érzelmi gyógyulás gyakran sötét és bonyolult folyamatán.
762
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Gecsei Fanni szerint:

    Édesanyám depresszióban szenvedett, gyógyszeres kezelést kapott, amivel volt néhány tünetmentes időszak, de az orvosa azt mondta, hogy kigyógyulni ebből a betegségől nem lehet. Itt nem a téli időszakos depresszióról volt szó, hanem súlyosabb változatról. Azt hallottam, hogy a depresszió örökletes is lehet. Ez igaz?

    • Juhász Kristóf szerint:

      Úgy tudom, hogy a hajlamot lehet örökölni (ez nem azt jelenti, hogy biztos depressziós lesz), de nagyban függ a környezeti hatásoktól abetegség kialakulása. Meg kell határozni, hogy egyáltalán milyen típusú depresszióról beszélünk, mert nem mindegy.Elég nehéz gyerekként megélni, ha valamelyik szülő depresszióban szenved, ez is kihathat későbbi életére.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]