Amit tudni érdemes a merevedési zavar és a stressz kapcsolatáról

775
HOZZÁSZÓLÁS:

A merevedési zavarok okai legritkábban biológiai okok (cukorbetegség, érszűkület, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, prosztata betegség) de sokkal gyakoribbak a pszichés okok, amik főleg a szorongásból és a stresszből következnek.

rm

Merevedési zavart okozhat például a családi veszekedés, a partner lekicsinylő magatartása, a túlzott megfelelni vágyás, kevés alvás, bármiféle stressz, munkahelyi problémák, túlhajszoltság. A pszichés kezelés előtt mindig szükség van orvosi vizsgálatra, amely kizárja vagy gyógyítja a lehetséges biológiai működési zavarokat.

A tisztán lelki eredetű merevedési zavarra az jellemző, hogy szituáció, és/vagy partnerfüggő, tehát más nővel való együttlétkor nem jelentkezik, ha van reggeli merevedés akkor biztosan pszichés, főleg stressz eredetű a merevedési zavar.

Minden férfival (mint ahogyan minden nővel is) előfordul, hogy nincs a topon, s szeretkezés közben ellanyhul az érdeklődése. A férfiak hátrányos helyzete, hogy ez azonnal meglátszik, illetve érzékelhető.

A merevedési parancs a keresztcsonti csigolyák kilépő idegeinek ingerületére érkezik: ekkor a pénisz artériáinak falában elhelyezkedő izompárnák ellazulnak, ettől a hímvessző átmérője a többszörösére növekszik, a befolyó vérmennyiség megsokszorozódik.

Ezzel egy időben beszűkülnek a kikerülő vérutak, a barlangos testek izomkötegei is ellazulnak. Tehát amikor a pénisz fokozatosan megtelik vérrel, a széli részekből induló, körkörösen futó elvezető vénákat a táguló barlangos testek a feszes falhoz nyomják, így nehezül a vér visszaáramlása. Egy idő után a pénisz eléri maximális feszességét, majd (jó esetben) magömlés után játszódik le ugyanez a folyamat visszafelé. A sok stressz és idegeskedés hatására lecsökken a tesztoszteron szint és az ingerületátvivő anyagok sem működnek maximális hatásfokkal.

775
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Andrea szerint:

    A barátnőmék gyereket szerettek volna, viszont a munkahelye miatt sok stressz érte őt, így nem igazán jött össze nekik. A párjától mindig kapott egy masszázs belépőt, hátha segít neki ellazulni. És sikerült is, azóta én is csak azt hallom, hogy mennyire jók ott a szakemberek. És csak ajánlani tudják, ahogy én is. http://xmm.hu/bemutatkozas/ Mára már három hónapos terhes a barátnőm.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]