Mi a kapcsolat a premenstruációs szindróma és a pánikbetegség között?

718
HOZZÁSZÓLÁS:

A PMS a késő sárgatest-fázis következménye, amely feszültté, ingerlékennyé, sebezhetővé teszi a menses előtti időszak betegét. Amerikai kutatók igazolták, hogy ilyenkor több válókeresetet adnak be az asszonyok, és több koccanásos balesetet okoznak.menstruacio-pms-progeszteron-petefeszek-02

Mit okozhat a premenstruációs szindróma?

Az ilyen időszak PMS-be szenvedő hölgyek számára még önmaguk elviseléséhez is nehéz, viselkedésük szokatlanná, rájuk nem jellemzővé válik. Képtelenek minden szempontból uralkodni magukon, késő délután, kora este szénhidrátéhség vesz erőt rajtuk.

Csokoládét, cukrot, süteményt esznek, néhány nappal később nem mernek a mérlegre állni, az orvostól pedig azt kérdezik, hogy a testsúlygyarapodásból mennyi származik a hormonális eredetű folyadékháztartásból.

A betegség furcsasága, hogy a menses első felére is érvényes az a sajátos állapot, amelyet öt hölgyből három többé-kevésbé megszenved. A pánikbetegség szempontjából annyiban érdekes, hogy ebben az időszakban több lehet a pánikrohamok száma, a közlekedési problémák fokozódhatnak, illetve a már teljességgel panaszmentes beteg ismét jelentkezik pánikjelenségek miatt.

Ilyenkor, ha az orvos elmondja, hogy rosszullétei újbóli jelentkezése mögött nem külső körülmény, hanem biológiai ok rejlik, akkor a beteg megnyugszik, és a valószínűsíthető menses előtt egy héttel a 10 napra kissé megemelt gyógyszermennyiség mindennél meggyőzőbbé teszi ezt az igazságot. A beteg teljesen panaszmentes lesz, valamint a pánikbetegséget jól gyógyító antidepresszívum a premenstruális zavart is tökéletesen kivédi.

Ez a kórkép igen rövid idő alatt igazolja, hogy parányi gyógyszeremeléssel számos tünet megelőzhető, illetve ez a kis emelés konfliktusmentessé teheti ezt az időszakot. Ez a megoldás már a következő hónap megfelelő időszakára is biztosítja a panaszmentességet, ezáltal elkerülhetővé válik a túlzott gyógyszeremelés, vagy a gyógyszermentesség útvesztője, amelyben pszichoterápiával vagy pár-, illetve családterápiával hónapokig lehet tévelyegni, habár ez a beteg számára semmiféle lényeges gyógyulást nem biztosít (nem is beszélve a felesleges pénzkiadásról).

A már jól beállított pánikbeteg számára a gyógyszer minimális emelése semmiféle negatív hatással nem jár, mellékhatásokat biztosan nem okoz.

718
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]