Miért fontos megtanítani gyermekeinknek a szorongáscsökkentő módszereket?

635
HOZZÁSZÓLÁS:

A gyermekek szorongásos problémái gyakran a családon belüli magas szintű szorongás vetületei, vagy valamelyik szülő szorongásos problémáinak eredménye. A gyerekeknek sokkal nehezebb feldolgozniuk saját problémáikat, ha ez a helyzet változatlan marad.szorongás

Hogyan csökkenthető a gyermekek szorongása?

Nagyon gyakran a családi feszültség csökkentése a gyermekkori szorongás feloldásának elsődleges tényezője. Valóban, ha egy csoporton belül egyszerűen megszüntetjük az általános stresszhatásokat, feloldható a gyermekben felhalmozódott egyéni feszültség is.

Az egész család együttes ellenszer tanulásának másik előnye az, hogy a gyerekek nagyon készségesen reagálnak szüleik példájára. Ha a gyerekek azt látják, hogy a felnőttek komolyan veszik a tréninget, sokkal nagyobb valószínűséggel kapcsolódnak be a programba.

Végül, ha végigkövetjük a saját szorongáscsökkentő tréningünket, sokkal jobban megértjük, mint egyszerűen az elméletet elolvasva, hogy az miként is működik a gyakorlatban. Ily módon képesek leszünk a leghatékonyabb támogatást és irányítást biztosítani egy kisgyereknek.

Ötéves kor fölött valamennyi gyereknek javára válhat az ellenszer megtanulása. Valóban, ebben a korban, meg még néhány évvel fölötte is, a gyerekek már rendelkeznek az első lényeges készséggel – azaz gyorsan és könnyen tudnak ellazulni.

Azt tapasztalva, hogy az élet teli van feszültséggel, láthatjuk, ezt a létfontosságú képességünket fokozatosan elveszítettük. Ha csak egyetlen változtatást lennénk képesek intézményesíteni a nyugati világ oktatási rendszerében, az az lenne, hogy minden gyerekkel begyakoroltatnánk a szorongásellenszer alkalmazását.

Ily módon úgy nőnének fel, hogy tudnák, miként kell ellenőrizniük saját testüket és a lehető leghatékonyabb és legmegbízhatóbb módon szabályozni stresszre való reakcióikat. Óriási számú szorongásos probléma, ami most a gyerekkorban, a pubertás korában és az ifjúkor során keletkezik, elkerülhető lenne, a fiatalok pedig önbizalommal telt, szorongásmentes felnőttekké növekedhetnének.

Sajnos nem valószínű, hogy bármelyik ország is eléggé előrelátó lenne ahhoz, hogy egy ilyen szorongásellenes tréninget vagy tanfolyamot beiktasson a hivatalos tanrendbe. De mindez nem ok arra, hogy az egyes emberek ne iktathatnák be a szorongás ellenszerét saját megoldásként a gyereknevelésbe.

A felelősségteljesebb szülők, hogy megóvják gyermeküket a vízbefulladástól, amilyen korán csak lehet, megtanítják úszni. Arra megtanítani őket, hogyan lehet túlélni az élet szorongásait, nem kevésbé fontos.

635
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]