Ön tudta ezeket a depresszió kapcsán?

667
HOZZÁSZÓLÁS:

>>> A ‘depresszió’ elnevezés a XX. század óta használatos. Korábban többek között a ‘melankólia’, ‘búskomorság’, ‘világfájdalom’ szavakkal írták le a depresszív tüneteket.

>>> Az egyébként jó kedélyű és tevékeny embereknek is lehetnek rosszabb időszakaik, így fordulhatott elő, hogy a világtörténelem nagy alakjait sem kerülhette el a depresszió: Winston Churchill vagy Abraham Lincoln is “szenvedett” a betegségtől.

>>> A nyugdíjba vonulás és a depresszió közötti összefüggést tudományosan is kimutatták. Egy vizsgálat keretében 737 ötvennyolc és hatvannégy év közötti férfit és nőt kérdeztek meg. Úgy találták, hogy sokkal nagyobb azoknak az önbecsülésük, akik még dolgoznak. A nyugdíjba vonultak között a leginkább depressziósak a magasan képzettek és a megromlott egészségi állapotban lévők voltak.

>>> “A változás kora depressziót szülhet” >>> A nőknél a depressziónak egy másik kiváltó tényezője lehet a nyugdíj mellett a klimax. A hormonháztartás megváltozása ugyanis egyéb olyan változásokat is előidéz, amelyek depresszióhoz vezethetnek.
Sok nőt ez az időszak arra emlékeztet, hogy már nem fiatal. Ráadásul a változás többnyire akkor történik, amikor a gyerekek már elkerültek otthonról. A két dolog együttesen alááshatja a nők lelki egészségét!

>>> A Pulitzer-díjas amerikai író, William Styron szerint a ‘depresszió’ szó egyáltalán nem a legmegfelelőbb a betegség során “az agyban tomboló vihar érzékeltetésére”.

A kép jól szemlélteti egy depressziós beteg lelkivilágát...

A kép jól szemlélteti egy depressziós beteg lelkivilágát: sötét, sivár, búskomor.

>>> A depressziós emberek négyszer olyan gyakran kapnak szívinfarktust, mint azok, akik nem szenvednek depresszióban!

>>> Vizsgálati eredmények igazolták, hogy a depresszió még jó néhány más szervi bajjal is összefügghet. Kutatók kimutatták, hogy egy depressziós esemény előre jelezheti például a később kialakuló magas vérnyomást.

>>> A rákbetegek több mint 40%-a, a Parkinson-kórban szenvedők nagyjából 40%-a, a szívbetegek kb. 20%-a depressziós.

>>> Enyhe depresszió esetén a mérsékelt testmozgás legalább annyira hatásos, mint a pszichoterápia és/vagy a gyógyszeres kezelés!

>>> David Dunner pszichiátriaprofesszor szerint “amennyiben a rosszkedv nem mindennap jelentkezik, vagy nem tart heteken át, nem lehet depresszióról beszélni. A rosszkedv előbb-utóbb elmúlik, a depresszió viszont tartós, többé-kevésbé beteges állapot, amelyet szorongás, életuntság, hangulatváltozások jellemeznek, függetlenül attól, hogy az életben sikeresek vagyunk vagy sikertelenek (…)”.

>>> “A zene nem minden esetben gyógyít!” – Annál az egyénnél, aki rendszeresen szomorú, lehangoló zenét hallgat, jóval nagyobb a valószínűsége a depresszív tünetek megjelenésének.

667
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]